Bahis Tahmin Yarışması

2006 Dünya Kupasına Katılan Takımlar

JAPONYA MİLLİ TAKIMI

 

2006 Dünya Kupasına katılmaya hak kazanan Japonya Milli TakımıKuruluş: 1921

Üyelik: 1929

Dünya Kupası Katılımı: 2 kez (1998, 2002)

Dünya Kupası Başarıları: yok

Kıta Şampiyonlukları: 3 kez Asya Kupası Şampiyonluğu (1992, 2000,2004)

Japonya'nın 2006 Dünya Kupası için Kadrosu :

Kaleci: Yoshikatsu Kawaguchi (Jubilo Iwata), Yoichi Doi (FC Tokyo), Seigo Narazaki (Nagoya Grampus Eight)

Defans: Tsuneyasu Miyamoto (Gamba Osaka), Alex (Urawa Reds), Yuji Nakazawa (Yokohama F-Marinos), Makoto Tanaka (Jubilo Iwata), Akira Kaji (Gamba Osaka), Keisuke Tsuboi (Urawa Reds), Yuichi Komano (Sanfrecce Hiroshima), Koji Nakata (FC Basel)

Orta Saha: Hidetoshi Nakata (Bolton Wanderers), Shunsuke Nakamura (Celtic), Shinji Ono (Urawa Reds), Junichi Inamoto (West Bromwich Albion), Takashi Fukunishi (Jubilo Iwata), Mitsuo Ogasawara (Kashima Antlers), Yasuhito Endo (Gamba Osaka)

Forvet: Atsushi Yanagisawa (Kashima Antlers), Naohiro Takahara (Hamburg), Masashi Oguro (Grenoble), Keiji Tamada (Nagoya Grampus Eight) Seiichiro Maki (JEF United Chiba)

 

Genel Bilgiler :

F Grubu'nda mücadele edecek Asya'nın güçlü temsilcisinin rakipleri Brezilya, Hırvatistan ve Avustralya.

Bir önceki Dünya Kupası'nın ev sahibi Japonya bulunduğu Asya Bölgesi 2. Grupta klasını göstererek sadece 1 maçını kaybetti ve ilk sırada çıkarak finallerde oynama şansını yakaladı.

Yaptıkları 6 maçta toplam dokuz kez rakip fileleri havalandıran Japonya kendi kalesinde ise dört gol gördü. Teknik adam Zico'nun yönetiminde çıktığı maçlarda sadece İran karşısında mağlubiyeti tadılar.

2006 Almanya Dünya Kupası Japon Milli Takımı'nın katıldığı 3. Dünya Kupası olma özelliğini taşıyor. 1994 yılında ABD'de yapılan kupaya katılma şansını son anda İran maçındaki yedikleri golle kaçırmışlardı. Fakat 98'de bu şansı yakaladılar ve tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası finallerinde boy gösterdiler.Bu ilk katılmalarında gruplarında sadece bir gol atabildiler ve puan alamadan kupaya veda etmek zorunda kaldılar.

2002 yılında ise kendi evlerinde düzenlenen Dünya Kupası'nda Philippe Troussier yönetimindeki Japonya bir üst tura çıkmayı başardı. Fakat bizimle yaptıkları maçta Ümit Davala'nı 12. dakikada attığı gol ile kupa maceraları son buldu. Sonuçtan çok kupa boyunca millilerimize gösterdikleri sıcak ve cana yakın tavır eminiz Türk futbol severlerince unutulmayacaktır.

Troussier'den sonra görevi devir alan Zico 2004 yılındaki Asya Kupası Şampiyonluğu'nu ev sahibi Çin ile yaptıkları final maçını 3-1 alarak kazandı. Bu maç Çin televizyon tarihinde en çok izlenen spor olayı ünvanını da kazandı.

Japonya Asya takımları içinde en güçlü orta sahaya sahip takım olarak göze çarpıyor. Hidetoshi Nakata, Shunsuke Nakamura ve Shinji Ono'dan oluşan üçlü orta sahanın bel kemiğini oluşturuyor. İki kez en iyi Asyalı oyuncu seçilen Nakata kuşkusuz ülkenin çıkardığı en önemli isim. Orta sahadaki bu güçlerine karşın Japon ekibin ileri uçta problemleri olduğu da gözden kaçmıyor.

 

Copyright 2003-2005 WWW.BETSTUDY.COM | Sports betting